1714,
diari d'una esperança

2011

Un poble que lluita... Un poble que sent... Una petita gran història explicada a través de la dansa. Un espectacle diferent i sorprenent, uns personatges ficticis que podien haver estat alguns dels que van ser protagonistes anònims d'un dels episodis cabdals de la història del nostre país: el setge i caiguda de Barcelona l'any 1714 davant les tropes borbòniques.

— Espectacle de 60 minuts.

Som a 1740. La descoberta inesperada del diari personal de la seva mare, retroba les vivències dels nostres personatges durant el terrible setge. Si bé els fets històrics són el marc on es desenvolupa la trama, són els esdeveniments que pateixen cadascun dels personatges i els seus sentiments els que construeixen l'obra.

Som en temps de guerra, les penúries i la fam del poble comença a fer-se present. La mort no deixa d'aparèixer impassible, constant, com un malson. El Consell de Cent de la ciutat, encapçalat per L'Emperadriu, decideix continuar resistint, tot i l'abandó de les forces aliades. Tot és gris, feixuc, i en mig de tanta necessitat, esclata el desig de sobreviure.

Els dies passen i cada cop tot és més difícil. Qui governa no té res clar. Però el poble, empès per la tenacitat d'uns quants continua lluitant, malgrat tot, fins al final. Alguns no entenen com es pot valorar més la defensa d'una terra que la pròpia vida i romanen immòbils esperant que tot hagi passat. Altres, marxen de la ciutat unint-se a l'enemic, deixant pel camí als que més estimen, tot per salvar la vida al costat de la victòria final.

La dansa i la música s'entrellacen amb el cant, el teatre i els textos d'un diari retrobat, de la mateixa manera que la ficció es fon amb la realitat. Una petita història d'amor, lluita i traïció, de resistència, de coratge, de passió i esperança que s'acaba convertint en la gran història col·lectiva de tot un poble.

Unes coreografies punyents, plenes de força i originals que expliquen de forma molt descriptiva la història de principi a final. Una composició original feta a mida expressament per a l'espectacle, cada melodia té un matís excepcional per cada escena que reflecteix els sentiments dels personatges i que arriba més que mai a l'espectador a l'incorporar una cantant en directe com a co-protagonista de la història.

Una història explicada no només per la dansa, sinó a través de la interpretació de tots els dansaires assumint cadascú una personalitat única, aportant una visió particular dins un tot...aconseguint tots els matisos d'un poble que s'immergeixen en el rol d'un poble assetjat.