Foc
en Dansa

En programa, 2018

Foc en Dansa és un espectacle concebut a partir de la fusió d’una tradició popular catalana, el Correfoc, i la dansa tradicional. I és aquesta, la dansa, la que ens permet portar a l’escenari els sentiments, les emocions i les sensacions que desperten les feres i el seu món mitològic. Estem davant una història d’amor que viu entre dues dimensions marcades per un dels aspectes més bàsics que mouen la humanitat: la lluita entre el bé i el mal.

— Espectacle de 60 minuts.

Foc en dansa és el primer espectacle de la coreògrafa i actual directora Mònica Clarena. Les seves danses, juntament amb un modern vestuari dissenyat per Miriam Ponsa i la utilització d’esplèndides màscares es combinen per a una posada en escena molt actual.

Article premsa Regió 7 de l’estrena: ”Foc en dansa, trenca els tòpics que envolten els esbarts amb una posada en escena molt actual, però que, alhora manté l'essència de la dansa tradicional i explica una història mitològica”

La música ha estat creada pel compositor bagenc Jordi Badia, combinant arranjaments de músiques ja creades per Lluís Toran per al Correfoc de Manresa amb altres peces de creació pròpia. El seu excel·lent resultat ha estat fruit d’un precís treball en el ritme, en la melodia i en l’el·lecció dels instruments per a cada ambient, fins a aconseguir una obra perfectament adaptada a la dansa.